АСОЦІАЦІЯ ЯХТСМЕНІВ - ВЕТЕРАНІВ МІСТА КИЄВА

"КИЇВСЬКІ ВІТРИЛА"

Вітаю Вас, Гість · RSS Вівторок, 23.04.2024, 17:51










Головна » 2009 » Вересень » 25 » Напишемо разом історію вітрильного спорту у м. Києві
17:59
Напишемо разом історію вітрильного спорту у м. Києві

У кожного, хто стикається з вітрильним спортом в м. Києві, створюється враження, що вітрильний спорт Української столиці існував в тому вигляді, в якому він є сьогодні. Проводяться перегони на чудових комфортабельних крейсерських яхтах, гримлять салюти на добре підготовлених парадах змагань, організовуються фуршети і т. д. Це прекрасно. Завдяки матеріальним можливостям, крейсерські перегони сьогодні мають пріоритет в інформаційному просторі, а спорт вищих досягнень, на жаль, пішов в тінь, на другий план. Але ж, коли Валентин Манкін вигравав перші міжнародні регати, все було навпаки. На жаль Валентина вже нема з нами. Так склалося, що Валентин Манкін ділився своїм досвідом не з українськими яхтсменами, а готував олімпійців, як головний тренер Італії, і це дуже прикро. Треба вітати організаторів перегонів в честь видатного яхтсмена, вже проведено 2 регати в классі «Фінн» в честь його пам’яті. Крім Манкіна було ще багато спортсменів, які прославляли наше місто на республіканських, всесоюзних і міжнародних змаганнях. Це Михайло Бобрицький, Микола Софійчук, Сергій Ктиторов, Надія Христяновська, Інна Кузнєцова, Олександр Селіванов, Віталій Дирдира, Олег Бузовський, Едуард Городецький, Вадим Акименко, Сергій Пічугін і багато, багато інших. Абсолютно забуті, на мій погляд, тренери-наставники, які працювали фанатично, не за гроші, а на совість: Михайло Мишинський, Борис Порошин, Михайло Костін і інші. Думаю, недостатньо інформації у сучасних яхтсменів про досвід київських тренерів, які підготували олімпійців. Це Сергій Машовець, Юрій Даценко, Валерій Солдатов.

Важко уявити вітрильний спорт нашого покоління без таких яхтсменів як Валентин Четін, Володимир Лактіонов, Михайло Годованний, Ніна Анцишкіна, Георгій Юркевич, Леонід Решетніченко, Михайло Бухановський, Євген Страус і багатьох інших.

В даний час проводиться безліч заходів, присвячених пам'яті яхтсменів міста Києва. Це треба вітати. У той же час, ми недостатньо інформуємо про тих, хто відродив після Великої Вітчизняної війни вітрильний спорт в м. Києві. В першу чергу це Володимир Петрович Бузовський. Саме завдяки йому, вітрильний спорт в Києві і в Україні отримав такий розвиток. А легенда вітрильного спорту Надія Яківна Христяновська? Заслуговують нашої доброї пам'яті і багато інших яхтсменів столиці України. Вважаю, що буде справедливо відобразити в історії наших спогадів всіх без винятку яхтсменів міста Києва.

Я звертаюся до ветеранів вітрильників, до всіх хто не байдужий до цього виду спорту. Давайте разом напишемо об'єктивну історію післявоєнного розвитку вітрильного спорту в м. Києві. Покопайтеся у вашій пам'яті і сімейних архівах. Ваші спогади, фотографії, будь-які інші матеріали, будуть опубліковані на сайті.

 

Леонтій Дюденко

яхтовий капітан

Майстер спорту СРСР

 
Переглядів: 5395 | Добавив: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього комментарів: 8
avatar
7 колесникова жанна • 03:35, 26.09.2012
Дорогой Леонтий Иванович.мой первый тренер по парусному спорту ,благодарю тебя за создание сайта от меня и Виталия. Желаем тебе крепкого зроровья и до встречи на наших киевских соревнованиях.Всем нашим дорогим ветеранам самые искренние пожелания здоровья.присущего нам всем оптимизма.Жанна
avatar
8 admin • 11:42, 26.09.2012
Большое спасибо Вам дорогие коллеги за теплые слова!
avatar
6 admin • 00:20, 06.12.2011
Sorry, here not football
Admin cry
avatar
4 Татьяна • 19:15, 23.03.2011
Здравствуйте. недавно познакомилась с Анцишкиной Ниной Сергеевной. Могу помочь с её контактами.
avatar
5 admin • 09:39, 24.03.2011
Уважаемая Татьяна!
Спасибо! Нина Сергеевна активный участник встреч ветеранов парусного спорта. Все контакты у нас есть.
С уважением,
администратор сайта
avatar
2 Бареш Лена и Сергей Юрьевичи • 18:07, 03.10.2010
Дорогой Леонтий Иванович! СПАСИБО! ДАЙ ВАМ БОГ ЗДОРОВЬЯ И МНОГО-МНОГО ЛЕТ ЖИЗНИ !!!
avatar
3 admin • 18:22, 03.10.2010
Спасибо Вам! О Юре Бареше у меня добрая и светлая память. Надеюсь, что Кубок его памяти будет проводиться многие годы!
avatar
1 kievsails • 10:00, 07.10.2009
Леонтий Иванович, примите поздравления и благодарность по случаю открытия официального сайта ассоциации яхтсменов-ветеранов города Киева!
ComForm">
avatar
 
Copyright MyCorp © 2024
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0